"Človeški" stebri za elektriko

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Ideja o postavitvi daljnovoda v obliki človeških silhuet je dobila glavno nagrado vplivnega bostonskega združenja arhitektov.
Oglej si celoten članek

Gre za idejo biroja Choi + Shine, ki je predlagal, da bi po islandski vulkanski pokrajini postavili na desetine 45-metrskih struktur, ki bi služile kot stebri za elektriko, obenem pa pokrajini dali prav poseben čar.

Arhitekti poudarjajo, da se zasnova stebrov od običajnih razlikuje le malenkostno, zato bi bila tudi cena podobna.

Biro je idejo zrisal za natečaj islandskega dobavitelja elektrike Landsnet. Čeprav je bila rešitev družbi všeč, pa se na koncu ni odločila zanjo, zato bo islandska pokrajina še naprej vsaj za odtenek bolj pusta, kot bi bila s stebri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.