Črnčec o Janši: "Vodja največje opozicijske stranke je politični dinozaver v digitalni dobi."

Foto: Roman Šipic / Delo Damir Črnčec
Foto: Roman Šipic / Delo Damir Črnčec
Črnec dvakrat udaril po Janši.
Oglej si celoten članek

"Vodja največje opozicijske stranke je politični dinozaver v digitalni dobi. Politika, ki jo vodi, je zgolj politika maščevanja in ni politika, ki bi peljala Slovenijo naprej," pravi Damir Črnčec, nekdanji Janšev sodelavec, zagovornik in podpornik. Črnčec je bil v Janševi vladi direktor obveščevalne agencije Sova, poleg tega pa tudi vodja Odbora 2014, ki je organiziral demonstracije pred sodiščem in se zavzemal za izpustitev Janeza Janše iz zapora.

"Delovanje SDS je škodljivo"

Janez Janša se na izjave Črnčeca (še) ni odzval, čeprav Črnčec s kritikami na njegov račun v oddaji TV Slovenija Politično s Tanjo Gobec ni skoparil, tudi ko je bilo govora o arbitraži o mejnem vprašanju s Hrvaško. "Hrvaška hoče bilateralno dogovarjanje glede meje. Temu pritrjuje tudi del opozicije, predvsem največja opozicijska stranka in sam jemljem to kot zelo škodljivo ravnanje"

Stoji za svojimi ksenofobnimi tviti

Črnčec je zdaj svetovalec za nacionalno varnost v kabinetu Marjana Šarca, poleg tega pa je zadolžen tudi za implementacijo arbitražnega sporazuma. Imenovanje Damirja Črnčeca je predvsem zaradi sovražnega govora v tvitih glede migrantov, razburilo zunajkoalicijsko partnerico Levico.
Črnčec je na izrecno vprašanje Gobčeve dejal, da za svojimi tviti, v katerih je ilegalne migrante označil za "organizirane nasilne kriminalce, ki s seboj prinašajo neznane viroze, garje in podobne bolezni," še vedno stoji.

"Kdor ne mara vročine, naj ne hodi v kuhinjo"

Črnčec poudarja, da je svoboda govora v Sloveniji široka in da zaradi svojih tvitov ni bil obsojen. "Naj povem, da sem bil kar se samih tvitov tiče, deležen številnih diskreditacij, diskriminacij in zelo trdih izrazov," je dejal Črnčec, ki pa zato ne bo iskal zadoščenja na sodišču. "V politiki je tako, da kdor ne mara vročine, naj ne hodi v kuhinjo, kot pravi stari pregovor."

Policistov ne primanjkuje

Črnčec, za katerega mnogi ocenjujejo, da je glavni odločevalec v vladnem kabinetu, je dejal tudi, da je za zagotavljanje varnosti na meji slovenskih policistov dovolj in tako zanikal nenehne navedbe sindikatov, da policistov primanjkuje. "Slovenskih policistov v primerjavi z evropskim povprečjem ni premalo, smo tretjino nad evropskim povprečjem," je dejal Šarčev svetovalec za varnost. 

Črnčec bo kot nekdanji direktor Sove jutri pričal pred komisijo za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS), ki jo vodi Matej Tonin iz NSi. Komisija je namreč obudila preiskavo glede odgovornosti vpletenih v prisluškovalno afero povezano z arbitražo. Črnčec je do političnega delovanja parlamentarne komisije kritičen: "Način, kot izvaja Knovs ta zaslišanja, gre izven okvirja, čemu je ta komisija namenjena."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 27

  • 20:45 3. Junij 2019.

    Kaj so obljubili ali s čim so zagrozili Črncu, da ga ni več mogoče spoznati? Janša je ostal poštenjak, kot …

  • 20:28 3. Junij 2019.

    Tudi to je nacrt politike oz.drzave,da hujskaci preusmerjajo pozornost od kraje drzavnega premozenja oz.lagodno ziveti na racun prestrasenih malih ljudi,ki …

  • 19:54 3. Junij 2019.

    ČRNEC je prava baraba.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.