CSU Rog – test ambicioznosti

Foto: Žurnal24 Analizo za CSU Rog – zmagovalni idejni projekt je nastal v studiu MX-SI – bodo p
Analiza. Lokacija je dobra, vsebine tudi, težave vseeno bodo.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. Izbor umetniških področij, ki jim bo namenjen Center sodobnih umetnosti (CSU) Rog – vizualne umetnosti, arhitektura in oblikovanje –, je dobro pretehtan, je pokazala analiza, ki jo je v sklopu projekta Second Chance izvedel Inštitut za civilizacijo in kulturo. Raziskali so prednosti in slabosti ter priložnosti in nevarnosti pri preoblikovanju nekdanje tovarne Rog v CSU, in sicer na podlagi različnih gradiv, podatkov, anket in intervjujev.

Analiza glede lokacije skoraj ne najde šibkih točk, opozarja pa, da ljudje niso vajeni na takšne urbane enote, zato ni mogoče pričakovati, da bodo uporabniki, izvajalci, upravitelji, obiskovalci in sosedje v hipu prepoznali potenciale novega središča in znali uživati v njih – za to bo potrebnega nekaj časa.

Pomembno bo vodenje
Hkrati analiza ugotavlja, da bo ustanovitev CSU Rog v javnosti imela takojšen pozitiven odziv, saj CSU mnogi vznemirjeno pričakujejo. “Uveljavitev CSU pa bo močno odvisna od njegovega uspešnega vodenja in bo torej treba imeti srečno roko pri izbiri prvih upravljalcev, a tudi prvih uporabnikov,” so zapisali v povzetku analize. Veliko bo odvisno tudi od zasebnega partnerja.

Ljubljana s CSU Rog stoji tudi pred preizkusom lastne ambicioznosti: velika produkcijsko-razstavna dvorana, ki jo mesto tako pogreša, bo pokazala, ali premoremo dovolj drznosti in velikopoteznosti, da jo napolnimo z vsebino,” so sklenili analitiki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.