Čuva jih "receptor"

Foto: Žurnal24 Na policiji so se izognili odgovoru, kdaj so objavili razpis za varovanje objekt
Pri Kresalovi. Namesto policije register orožja za 700 evrov na mesec varujejo zasebni varnostniki.
Oglej si celoten članek

Varovanje. Vhod v objekt, v katerem ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) menda med drugim vodi in hrani tudi osrednji register orožja, od začetka februarja namesto policista varuje varnostnik zasebnega podjetja za varovanje.

"V vodstvu MNZ naj bi se menda odločili, da bodo poskušali privarčevati. Tudi tako, da policist objekt, v katerem deluje direktorat za upravne notranje zadeve in ki je v neposredni bližini glavne stavbe MNZ sredi Ljubljane, varuje le od 6. ure do 14.30. Po dobrem tednu pa naj bi presodili, da je objekt vendarle nujno varovati do 19. ure, zato naj bi se odločili za najem zasebne varnostne službe," varčevanje opisujejo viri blizu policiji.

Varovanje ni tako poceni
Na MNZ so za to že odšteli prvih 700 evrov, kolikor bodo vsak mesec namenili podjetju Varnost Ljubljana - varovanje. "Pri tem podjetju je naročeno izvajanje receptorske službe v popoldanskem času za objekt na Beethovnovi ulici 3," pravijo na ministrstvu.

 

Foto: Žurnal24 mnz, beethovnova

 

Ne odgovorijo pa, kdaj in kako so objavili razpis za to delo. Poznavalci tamkajšnjega dogajanja dodajajo, da naj bi “varnostnika za 60 ur dela v februarju plačali skoraj toliko kot policista, ki na mesec povprečno zasluži od 750 do 800 evrov”.

 

Tudi pri Jelušičevi
"Če se dosledno upoštevajo navodila in delo opravljajo ustrezno usposobljeni varnostniki, ne vidim razloga, zakaj ne bi mogli nadomestiti policistov," pravi Ingo Paš, upokojeni dolgoletni šef zbornice za zasebno varovanje. "Tako imenovana receptorska dela varnostniki opravljajo tudi na drugih ministrstvih. Celo v nekaterih objektih obrambnega, kjer se prav tako hranijo razni zaupni dokumenti," dodaja Paš.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.