Da boste hodili po naravnem

Foto: Žurnal24 Pred polaganjem imejte les do dva tedna doma, da se prilagodi razmeram.
Najdite ravnovesje med funkcijo, slogom in stroški.
Oglej si celoten članek

Izbira. "Pravilno izbrani materiali za pod lahko izboljšajo kakovost zraka in zagotovijo zdrav dom, medtem ko lahko napačno izbrane talne obloge lovijo prah, krepijo alergije in oddajajo strupe," poudarja Oliver Heath, avtor uspešnice Urbani ekošik. In kateri so okolju in bivanju prijazni materiali talnih oblog?

1. Linolej

Antibakterijska pluta. Izolator. Pluta ima satasto zgradbo, zato je topla, ne prepušča vode, je dober toplotni izolator in daje naraven občutek. Za čiščenje je preprosta. Vsebuje tudi naravni insekticid, zato deluje antibakterijsko. Dobiti jo je mogoče v obliki kvadratnih plošč ali pa desk s sistemom klika.

 

Izdelan je iz naravnih materialov iz obnovljivih virov, ne vsebuje umetnih kemikalij, zato je raven strupov nizka. Površina je trpežna in gladka, zato jo bo njeno čiščenje preprosto. Deluje tudi antibakterijsko, saj oddaja hlape lanenega olja, ki uničujejo bakterije.

2. Naravni kavčuk
"Le deset odstotkov talnih oblog iz gume na trgu je iz naravnih snovi," pravi Heath in dodaja, da ja kavčuk ponuja številne oblikovalske možnosti, saj je na voljo v najrazličnejših barvah in teksturah. Je nadvse trpežen in ne prepušča vode, zato je primeren tudi za vlažne prostore.

3. Masivni les
Talne obloge iz masivnega lesa v dom vnašajo naravno toplino, njegova zgradba vas bo povezala z naravo. Lesene talne obloge so na voljo v obliki desk iz mehkega in trdega lesa, parketa in ladijskega poda.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.