Da Dunajčan ni nikogar ubil, je čudež

Foto: PU Murska Sobota
Foto: PU Murska Sobota
Avstrijski policisti so opisali lov za voznikom z Dunaja, ki je umrl v bolnišnici v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Lov za Oliverjem D. se je začel že zjutraj, ko je v Gradcu ukradel bencin in se nato odpeljal do nekega naselja. Avtomobil je nato ustavil na travniku in nepretrgoma trobil ter z vso silo pritiskal na plin. Na kraj je prišla policija in ga vprašala, kaj počne. Odvrnil jim je, da nekoga čaka ter se zaklenil v avto. Nato je nenadoma speljal in trčil v policijsko vozilo. "Policijsko vozilo je odbilo. Policist je imel veliko srečo, da ga ni zadelo,“ piše v poročilu.

Oliver D., ki je imel psihične težave, je nato s 120 kilometrov na uro nadaljeval vožnjo. Čez pet kilometrov je med vožnjo obrnil avtomobil in z nezmanjšano hitrostjo krenil proti jugu. "Med vožnjo ni upošteval prometne signalizacije, niti ga ni ustavilo prečno postavljeno policijsko vozilo. Da ni bilo ranjenih ali mrtvih, se lahko zahvalimo sreči in dobri odzivnosti voznikov.“

Dunajčan, ki ga je medtem lovilo že šest policijskih vozil, je nato zapeljal na avtocesto, po kateri se je vozil 200 kilometrov na uro. Kot pravijo, je ostale prehiteval po levi in desni strani. Policisti ga niso mogli ustaviti, zato so naročili zaprtje tunela. Oliver D. pa je očitno slišal radijsko opozorilo in še pred tunelom zapustil avtocesto.

Policisti, ki so ga neuspešno poskušali ustaviti tudi z umetnim zastojem, so ga večkrat hoteli prehiteti, a jih je pri tem 44-letnik potiskal v varnostno ograjo. "Takrat smo spoznali, da mu je bilo pri begu vseeno, ali bo povzročil hudo nesrečo,“ še piše v avstrijskem policijskem poročilu.

Oliver D. je policijsko zaporo pred mejo zaobšel in vstopil v Slovenijo. V našo državo sta mu sledili dve vozili posebne protiteroristične enote avstrijskega notranjega ministrstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.