"Da se vam ne zgodijo Stožice!"

Foto: Žurnal24 (Foto: Lojze Grčman)
Založba Forum Media s takim naslovom trži priročnik in zgoščenko o javno-zasebnem partnerstvu. Ljubljanski župan Zoran Janković odgovarja, da bi bil vesel, če bi se v vsaki občini zgodile Stožice.
Oglej si celoten članek

"Da se vam ne zgodijo Stožice!" je bil naslov elektronskega sporočila založbe Forum Media, v katerem predstavljajo priročnik in zgoščenko o javno-zasebnem partnerstvu.

Ljubljanski župan Zoran Janković je to komentiral z besedami: "Zelo bi bil vesel, če bi se v vsaki slovenski občini zgodile Stožice in bi vsi imeli kaj od tega. Veste, mnogi govorijo in pišejo o tistem, o čemer nič ne vedo.“

Sicer pa je Janković na novinarski konferenci zanikal, da je prejšnji teden pred prvo tekmo v Stožicah poklical prometnega inšpektorja, naj zapre obvoznico za tovornjake, da bi jim tako preprečil protest. Priznal je, da akustika v dvorani ni dobra.

"Ko smo imeli prvi preizkus in je bilo v dvorani le tisoč ljudi, je bila akustika slaba. Se pa to preverja, ko je dvorana polna. Zdaj imamo kar nekaj glasbenih dogodkov in bomo videli, kako bo, ali jo bo treba popraviti, da bo vrhunska."

Informacij, koliko bo športni center Stožice stal Mestno občino Ljubljano (MOL), ni izdal. "Ne vem, kakšna je številka," je dejal Janković in dodal, da je zasebni partner v projektu Grep že pripravil zahtevek, ki ga je preveril DDC, zdaj ga pregleduje supernadzor, potem bo šel v roke projektnega sveta, na koncu pa še na mestni svet, ki mora potrditi vse dodatne stroške.

Mestni svetniki so tudi tisti, ki bodo glasovali, ali bodo v Stožicah uvedli Park&Ride. MOL ključev parkirišča še nima, je pa ljubljanski župan napovedal, da ga bodo najpozneje 1. septembra začeli uporabljati.

Janković se je sicer v torek sestal z Grepom in določil terminski načrt dokončanja del, način obračuna stroškov in odpravo reklamacij. "Dogovorili smo se na primer, do kdaj mora biti narejena izolacija, ki je podlaga za park. Če ta ne bo narejena jeseni, potem se pozimi ne more delati," je povedal Janković.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.