Dacarji v nadzor za pet let nazaj

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
Samozaposleni. Če niso prijavili subvencije, globa ni izključena.
Oglej si celoten članek

Davčna uprava bo znova pregledala dohodninske odločbe 277 zavezancev, ki so od leta 2005 do 2008 prejeli subvencijo za samozaposlitev in so si obračunavali normirane stroške.

"Gre za obnovo postopka odmere dohodnine po uradni dolžnosti zaradi novih znanih dejstev," pojasnjujejo na Dursu.

Kot smo že poročali, je zavod za zaposlovanje pozabil odtegniti akontacijo od subvencije lanskim subvencionirancem, zato so morali podati ugovor na informativni izračun dohodnine.

Zdaj pa se je pokazalo, da zavod svojega dela ni opravil niti pri samozaposlenih iz prejšnjih let, čeprav je bil kot izplačevalec dolžan odtegniti akontacijo, Durs in prejemnike pa kot vsi izplačevalci do 31. januarja obvestiti o subvencijah.

Durs bo začel preglede izvajati julija – takrat bodo zavezanci povabljeni k sodelovanju. Upoštevali bodo vse okoliščine posameznega primera, poudarja Tjaša Naraločnik z Dursa, zato ni nujno, da kazni zaradi prekrška ne bo.

Globa za neoddano napoved je od 200 do 400 evrov, za napačne podatke pa od 400 do 1.200 evrov.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.