Dakoto bodo obnovili

Foto: Žurnal24 Turisti se ob dakoti radi fotografirajo – tako kot so se zadnji konec tedna ital
Vojaško letalo. Med 2. svetovno vojno reševalo življenja.
Oglej si celoten članek

Vojaško letalo DC-3 dakota, ki je razstavljeno v bližini vasi Otok in za katerega obnovo je metliška županja Renata Brunskole že pred dvema letoma podpisala pogodbo s tedanjim ministrom Karlom Erjavcem, bo prenovo le dočakalo.

Z ministrstva so v blagajno metliške občine namreč nakazali 20 tisoč evrov. “Letalo nameravamo dvigniti ter opraviti kleparska dela, zaščito in beljenje,” je povedala Brunskoletova.

Dakoto so na ta prostor postavili leta 1984 v spomin na obdobje druge svetovne vojne, ko so zavezniki s takimi letali v osvobojeno Belo krajino prinašali pomoč in odvažali poškodovane partizane na varno.

Z letališča na Otoku so v zavezniške bolnišnice odpeljali 1.473 poškodovanih partizanov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.