Dan D bo 16. junij

Foto: Žurnal24
Stožice. Tehnični pregled bo 16. junija, kdaj bo izdano uporabno dovoljenje, pa si nihče ne upa napovedati.
Oglej si celoten članek

Zasebni partner, ki gradi Športni park Stožice, Grep oziroma njegov pooblaščenec LUZ, je 20. maja podal zahtevek za izdajo uporabnega dovoljenja za večnamenski nogometni stadion, športno dvorano in pripadajočo komunalno ureditev, so včeraj povedali na ministrstvu za okolje in prostor (MOP). Prejšnji četrtek so zato imenovali komisijo za tehnični pregled in določili, da bo ta 16. junija. Če ne bodo našli pomanjkljivosti, bo verjetno Grep le ujel rok – 30. junij.

Odvisno je od objektov
“Potek tehničnega pregleda bo odvisen od obsega izvedenih del in predložene dokumentacije. Uporabno dovoljenje se izda, ko objekt izpolnjuje vse pogoje, kot jih določa zakon o graditvi objektov,” so pojasnili na MOP, kjer niso želeli napovedati, kdaj bi se to lahko zgodilo.

Tudi na ljubljanski upravni enoti teh napovedi niso želeli dajati. “Hitrost izvedbe postopka za izdajo uporabnega dovoljenja je odvisna predvsem od zahtevnosti objekta, konkretnih odgovorov v zvezi z objekti v Stožicah pa vam ne moremo podati, saj je to v pristojnosti MOP,” je povedala Tatjana Benet, vodja oddelka za okolje in prostor ter premoženjskopravne zadeve na Upravni enoti (UE) Ljubljana. MOP je namreč za objekte v Stožicah izdalo tudi gradbena dovoljenja, so dodali.

Dva scenarija

MOL še 21 milijonov?
30. junija. Takrat naj bi bilo tudi uradno znano, koliko bo morala MOL doplačati za objekte v Športnem parku Stožice. Vsaj tako pravi Janković, čeprav je bilo v projektni dokumentaciji za Stožice iz leta 2008 predvideno, da bo morala doplačati 21 milijonov. Točno toliko pa je bilo v letošnjem proračunu MOL predvideno, da bo prispevalo ministrstvo za šolstvo in šport.

Če Grep do 30. junija ne bo dobil uporabnega dovoljenja, obstajata dva možna scenarija. Po prvem bi lahko Mestno občino Ljubljana (MOL) zaprosil za aneks k pogodbi o podaljšanju roka za dokončanje Športnega parka Stožice, po drugem pa tvegal, da bi MOL unovčila 25-milijonsko bančno garancijo.

Spomnimo, da je župan Zoran Janković na vprašanje, ali bi garancijo unovčil naenkrat 1. julija ali po dnevih kot penale za zamudo, odgovoril, naj počakamo do 30. junija.

Prvi je realnejši
Direktor Grepa Uroš Ogrin je v torek izjavil, da se bodo do sredine naslednjega tedna odločili, ali bodo zaprosili za aneks za podaljšanje roka, čeprav za zdaj za to ne vidijo pravega razloga. Janković pa je dejal, da še ne ve, ali bo z Grepom podpisal aneks, ker zahtevka ni dobil, vendar pa ni izključil možnosti, da bo to naredil. Prav to ob morebitni zamudi tehtnico prevesi k prvemu scenariju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.