Najnovejša napoved: Takšen teden je pred nami

Foto: Profimedia
Na Vršiču zapadlo kar 40 centimetrov snega. Pred nami prazniki. Kaj naj čaka v teh dneh?
Oglej si celoten članek

Danes proti jutru so se na severozahodu začele pojavljati padavine, sneg je presenetil prebivalce nekaterih krajev na Gorenjskem.

Zaradi zimskih razmer sta zaprta prelaza Vršič in Korensko sedlo. Na Vršiču je po zadnjih podatkih padlo kar 40 centimetrov snega. Prav tako je zapora pri zadnjem predoru proti Ljubelju zaradi plazu kamenja z leve strani.

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je zimska oprema sicer obvezna na cestah na Gorenjskem in na cesti čez Predel.

 

Predvidena je daljša zapora ceste. Obstaja možnost še dodatnega plazenja, zato policija odsvetuje približevanje območju peš ali z vozili. Obveščene so tudi pristojne službe. Prek prelaza Predel je obvezna zimska oprema.

 

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je zimska oprema sicer obvezna na cestah na Gorenjskem in na cesti čez Predel.

Cesta čez naš najvišji cestni prelaz Vršič je zaradi zimskih razmer zaprta. Sneži tudi na nekaterih drugih cestnih prelazih na Gorenjskem.

Tako po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste sneži na prelazih Korensko sedlo, Ljubelj in Jezersko ter na Predelu. Ceste so za zdaj še prevozne, obvezna pa je zimska oprema.

Italija: Zastoji in obilno sneženje

O obilnem sneženju poročajo tudi s sosednje Italije, kjer zaradi pritoka hladnega zraka ponekod po Furlaniji zapadlo tudi 30 centimetrov snega. Ljudje, ki se vračajo s kratkih velikonočnih počitnic, so tako padli v zastoje na cestah. Sicer naj bi bilo podobno vreme tudi jutri. 

Kakšno vreme nas čaka na začetku novega delovnega tedna?

Ponedeljek bo oblačen in hladen. Ponekod bo občasno še deževalo, pogosteje in močneje v južni Sloveniji. Zjutraj in dopoldne bo meja sneženja na nadmorski višini med 7oo in 1000 metrov, nato se bo dvigala. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature se bodo gibale okoli 5, najvišje dnevne pa malo nad 10 stopinj Celzija.

Tudi v torek bodo prevadovali oblaki. Občasno se bodo še pojavljale manjše krajevne padavine, ki pa bodo do večera, ko se bodo začela kresovanja na prostem, večinoma ponehale. Prvi in drugi maj nam prinašata več sonca in višje temperature, a moramo kljub temu še računati na vsaj posamezne popoldanske plohe in nevihte.

Od 2.do 6. maja 2019

V četrtek kaže na deloma sončno vreme z možnostjo popoldanskih ploh. V petek bo ob prehodu fronte oblačno in deževno. Ob koncu tedna pa je razvoj vremena še precej negotov. "V četrtek bodo naši kraji na meji med anticiklonom nad zahodno Evropo in ciklonom nad vzhodno Evropo. Vreme bo spremenljivo z nekaj sonca ter možnostjo ploh. V petek nas bo predvidoma dosegla nova fronta, ob koncu tedna pa obstaja možnost nastanka ciklonskega območja nad severnim Sredozemljem," sporočajo z agencije za okolje. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:05 28. April 2019.

    Vsako leto več snega pred prvim majem. 3 leta nazaj je bla samo pozeba, 2 leti nazaj je blo malo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.