Danes o proračunu

Odbor DZ za finance in monetarno politiko bo danes kot zadnje od delovnih teles DZ obravnaval predlog državnih proračunov za prihodnji dve leti. Zatem bo DZ proračunske dokumente vrnil v dopolnitev vladi.
Oglej si celoten članek

Poslanci, poslanske skupine in zainteresirana delovna telesa so lahko dopolnila k predlogu proračuna za leti 2012 in 2013 vlagali najpozneje do minulega petka. Do njih se bodo danes opredelili člani odbora za finance kot matičnega delovnega telesa, sprejeli pa tudi svoja.

DZ bo zatem gradivo vrnil v obravnavo vladi, ki se bo najpozneje do 21. novembra opredelila do vloženih dopolnil in na podlagi teh opredelitev ter zadnjih analiz gospodarskih gibanj in realizacije državnega proračuna za tekoče leto pripravila dopolnjen predlog državnih proračunov.

Predlog obeh proračunov sta 22. oktobra poslancem ob začetku oktobrske seje predstavila predsednik vlade Janez Janša in finančni minister Janez Šušteršič, DZ pa naj bi ju skupaj z zakonom o njunem izvrševanju ter ostalimi spremnimi dokumenti predvidoma sprejel še ta mesec.

Vlada prihodnje leto načrtuje znižanje proračunskega primanjkljaja na približno milijardo evrov oz. 2,8 odstotka bruto domačega proizvoda (BDP), v letu 2014 pa še dodatno na 908 milijonov evrov oz. 2,5 odstotka BDP. Kot sta ob predstavitvi povedala premier in finančni minister, gre za dokumente, ki bodo Sloveniji ponovno omogočili gospodarsko rast in razvoj.

Je tudi pri vas ponagajalo vreme? Če ste posneli fotografijo, nam jo pošljite preko spodnjega obrazca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.