Danes popoldne nevihte, preti tudi toča

Foto: Profimedia
Nevihte bodo danes prej ali slej zajele praktično vso državo, sporočajo vremenoslovci.
Oglej si celoten članek

"Proti popoldnevu bodo na območju severne Slovenije nastale posamezne nevihte, ki se bodo popoldan in proti večeru lahko združevale v nevihtne sisteme, ti pa bodo preko Gorenjske, osrednje Slovenije, Koroške, Štajerske, Prekmurja potovali v smeri Posavja, Dolenjske in Hrvaške," pišejo vremenoslovci portala neurje.si.

Možen je razvoj močnejših neviht. Ob nevihtah bodo popoldan ponekod v severni, vzhodni in deloma osrednji Sloveniji možni močnejši, lahko tudi dolgotrajnejši nalivi, sunki nevihtnega piša, ki lahko doseže hitrost okoli 80 km/h in toča, ki lahko ob nastanku močnejše nevihtne celice v premeru doseže 4 cm.

V noči na ponedeljek se bo ozračje umirilo.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.