Danes pravi dan za spremembe

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Cilj: prostovoljstvo, povezovanje skupnosti, spodbuda solidarnosti in podajanje roke osamljenim ljudem. Danes po vsej Sloveniji več kot 120 prostovoljskih aktivnosti.
Oglej si celoten članek

Združenje za promocijo prostovoljstva Slovenska filantropija danes že tretje leto zapored organizira Dan za spremembe. V več kot 70 krajih po Sloveniji poteka več kot 120 prostovoljskih aktivnosti, ki združujejo različna društva, šole, domove za starejše in občine.

Namen vseh dogodkov je povezati skupnost, skozi prostovoljstvo spodbujati solidarnost ter seči do ljudi, ki so osamljeni, so sporočili iz Slovenske filantropije. Kot navajajo, Dan za spremembe vsaj enkrat na leto k prostovoljskim aktivnostim spodbuja tudi tiste posameznike, ki se s prostovoljstvom še niso srečali.

Osamljenost kot izkupiček materialistične družbe

Tema letošnje akcije je premagovanje osamljenosti. Kot so zapisali v Slovenski filantropiji, je namreč v bogati, materialistično usmerjeni družbi tudi veliko osamljenih ljudi.

V Mariboru bo tako danes med drugim Mladinski informacijsko-svetovalni center Infopeka povezal dijake, študente in druge prostovoljce, ki bodo ponudili pomoč starejšim občanom. Pomagali jim bodo pri spomladanskemu urejanju vrtov in okolja ter pri težjih gospodinjskih opravil v stanovanjih.
Dnevni center aktivnosti za starejše Bežigrad, Javni zavod Mladi zmaji in študentke Fakultete za socialno delo bodo v Ljubljani pomagali pri nošenju vrečk po centru mesta in na tržnici, pospremili bodo občane iz domov za starejše do centra mesta in izvajali zabavni program v centrih za starejše.

V Postojni bodo organizirali dogodek z naslovom Stopimo skupaj in preprečimo izključevanje, ki je namenjen vključevanju socialno ranljivejših skupin v lokalno skupnost. V Logatcu pa bo organizirana dobrodelna prodaja in dražba oblačil znanih Slovenk in Slovencev, katere izkupiček bo šel trem logaškim družinam, ki jih je prizadela huda bolezen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.