Danes se bo predstavil Šarcu

Zoran Poznič minister za kulturo
Premier Marjan Šarec naj bi predvidoma danes opravil pogovor z Zoranom Pozničem, ki ga stranka SD predlaga za novega ministra za kulturo, so za STA povedali v SD.
Oglej si celoten članek

Šarec je že minulo sredo ob Pozničevi predstavitvi sporočil, da spoštuje izbiro SD. Kolikor mu je znano, so bili v lokalni skupnosti z njegovim delom zadovoljni.

V kabinetu predsednika vlade so po tistem, ko se je direktor zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje Poznič v sredo predstavil na sedežu SD, napovedali, da se bo Šarec z njim tudi pogovoril. Pričakovati je, da bo po pogovoru predlog kandidature posredoval državnemu zboru. Tako bi bil lahko Poznič kmalu zaslišan pred odborom DZ za kulturo in bi DZ o njegovem imenovanju lahko odločal že na redni seji, ki se bo začela v ponedeljek.

Kandidat za ministra se najprej tri dni in najkasneje sedem dni po vložitvi predloga kandidature predstavi pristojnemu delovnemu telesu DZ in odgovarja na vprašanja njegovih članov. Predsednik delovnega telesa takoj, najkasneje pa v 48 urah po predstavitvi kandidata, pošlje predsedniku DZ in predsedniku vlade mnenje o kandidatu, ki ga je sprejelo delovno telo.

Poznič je na sredini novinarski konferenci ob predstavitvi povedal, da je sam ponudil, da kandidira za ministra, saj želi nadaljevati delo nekdanjega ministra Dejana Prešička. Slednji je premierju Šarcu konec januarja ponudil svoj odstop, Šarec pa ga je sprejel. Na nekdanjega ministra so leteli očitki glede zlorabe položaja, ker je službeni avto uporabljal v zasebne namene, kar je tudi priznal, in šikaniranja podrejenih, kar je zanikal.

Za kandidaturo se je Poznič med drugim odločil, ker je začutil, da gresta začrtano delo na ministrstvu in energija v pravo smer, je povedal na predstavitvi. Kot je dejal, je nujno, da peljejo naprej načrtovane projekte, pri čemer je kot zelo pomembna izpostavil digitalizacijo in virtualizacijo celotnega polja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:35 26. Februar 2019.

    Mene samo zanima, ali je Zoran Poznič Slovenec? Tj. ne, ali ima slovensko državljanstvo, ampak ali je po narodnosti Slovenec? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.