Danes spet za stroje

Foto: Žurnal24 Stjepan Miklaužić meni, da Joc Pečečnik ni zainteresiran za nadaljevanje proizvo
Delavci se vračajo v tovarno, saj bodo izpolnili naročila za znanega kupca.
Oglej si celoten članek

Sedemdeset zaposlenih, od teh okoli 40 steklopihalcev, se bo danes po več kot enem mesecu od uvedbe stečaja vrnilo na delo. A le za en mesec. Za toliko časa imajo namreč naročil za znanega kupca.

"Tako smo se odločili po pogovoru s stečajnim upraviteljem Štefanom Rolo, ki nam bo opravljeno delo tudi plačal," je pojasnil Stjepan Miklaužić, sindikalni predstavnik sindikata KNSS neodvisnost.

"Bili smo pred dilemo, ali izpolniti naročila ali ne, in odločili smo se, da to naredimo. Sicer pa Joc Pečečnik očitno ni zainteresiran za nadaljevanje proizvodnje, saj se do danes ni še v ničemer izjasnil," je dodal. Zaposleni so že dobili odločbe za poplačilo iz jamstvenega sklada, do konca meseca pa naj bi jim nakazali tudi denar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.