Danes v igri rekordna sedmica

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Glavni dobitek v igri Loto je dosegel rekordno vrednost - danes je v igri 5 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Sklad v najpriljubljenejši loto igri v Sloveniji je dosegel najvišjo možno vrednost. Nagrada sedmica je tako vredna 5 milijonov evrov, razliko nad tem zneskom pa bo loterija sorazmerno razdelila med vse ostale Loto dobitke. Na Loteriji Slovenije pravijo, da bodo dobitki v povprečju višji za 50 odstotkov.

Izžrebanih vse manj sedmic

Število izžrebanih sedmic pa se zadnja leta zmanjšuje. Kot smo že pisali, je Loterija Slovenije v letih 2006 in 2007 izžrebala 23 sedmic, lani le še pet, leta 2013 le dve.

"Število izžrebanih dobitkov je pri vseh klasičnih igrah na srečo odvisno povsem od naključja, torej od sreče," pravijo v Loteriji Sloveniji, a priznavajo, da je manj dobitkov pri lotu zaradi krize, davka na srečke in vse večje priljubljenosti Eurojackpota.

Povprečno vplačilo je pri nas lani znašalo 8 evrov.

 

Foto: zurnal24.si Izžrebane sedmice

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.