Danes zvečer rumeni alarm za vso državo

Foto: EPA
Foto: EPA
Agencija za okolje je za danes razglasila rumeni alarm za vso državo zaradi nevarnosti neviht.
Oglej si celoten članek

"Možne so krajevne nevihte. Lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki," se glasi opozorilo, ki za vso državo velja od 18. ure dalje. Na zahodu naj bi se nevihte razdivjale najprej, že zgodaj popoldan, v osrednji Sloveniji pa po tretji uri. 

"Bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, počakajte na varnem mestu, nevihta običajno ne traja dolgo," pa svetujejo prebivalcem. 

Opozorila tudi v prihodnjih dneh

Nevihte vremenoslovci napovedujejo za danes popoldne, jutri bo pretežno jasno in do 28 stopinj Celzija, v soboto popoldan so plohe ali nevihte možne v severni Sloveniji, v nedeljo pa predvsem v zahodni Sloveniji. 

Rumeno opozorilo pomeni, da so vremenske razumere lahko neugodne. "Napovedani možni vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer," se glasi. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:00 26. Maj 2016.

    Nič ni blo groznega, v okolici Jesenic.<br />Bolj grozljivi so na Arsu!

  • 16:28 26. Maj 2016.

    grozno

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.