Danilo Türk je predstavil ekipo

Foto: Žurnal24 Türk je včeraj nastopil svoj petletni mandat. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 DrnovÅ¡ek je po predaji poslov in pregledu častne enote zapustil predsedniÅ¡ko Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Ožjo ekipo novega predsednika bo sestavljalo osem sodelavcev, med njimi Mojca Seliškar Toš, ki bo vodila kabinet, in generalni sekretar v uradu Stojan Tramte.
Oglej si celoten članek

Tretji predsednik samostojne slovenske države Danilo Türk je dan po prisegi v državnem zboru z uradnim prevzemom predsedniških dolžnosti včeraj nastopil svoj petletni mandat, danes ob 12. uri pa je predstavil ekipo svojih najožjih sodelavcev.

V njej je za zdaj osem sodelavcev, med njimi so tudi nekateri, ki so mu pomagali pri vodenju volilne kampanje in prepričljivi zmagi na predsedniških volitvah. Vodja Türkovega kabineta bo Mojca Seliškar Toš, generalni sekretar v uradu predsednika republike pa Stojan Tramte. Svetovalka za odnose z javnostmi bo Melita Župevc.


Stojan Tramte, Mojca Seliškar Toš in Melita Župevc © BOBO

 
V uradu še naprej ostaja Magdalena Tovornik , ki je bila zaposlena tudi v uradu Türkovega predhodnika Janeza Drnovška . Med svetovalci so še Dušan Snoj , Bojan Potočnik , Erik Kerševan in Franci Perčič .

V uradu bo še naprej zaposlena tudi Špela Furlan , svetovalka nekdanjega predsednika republike Milana Kučana , odhajata pa nekdanji poslanec LDS in Drnovškov svetovalec Maksimiljan Lavrinc ter Drnovškov svetovalec za zunanjo politiko Ivo Vajgl .

Türk je bil za predsednika republike izvoljen enajstega novembra v drugem krogu predsedniških volitev, ko mu je podporo izreklo dobrih 68 odstotkov volivk in volivcev, njegovemu protikandidatu Lojzetu Peterletu pa slabih 32 odstotkov. V soboto je prisegel pred poslankami in poslanci v državnem zboru, v nedeljo pa je od svojega predhodnika Janeza Drnovška prevzel posle v predsedniški palači.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.