Dars najel za 110 mio evrov posojil

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Sberbank so najeli 60-milijonski kredit, pri NLB pa 50-milijonski.
Oglej si celoten članek

Posojilo v skupni vrednosti 110 milijonov evrov bodo pri Družbi za avtoceste RS (Dars) porabili za financiranje gradnje  avtocestnih odsekov iz nacionalnega programa.

Porok je država 

Ročnost kreditov, zavarovanih z državnim poroštvom, je deset let.  Dars si je tako zagotovil vire sredstev za izvajanje predvidenih del, skladno s poslovnim načrtom za letos.

Gre za obnavljanje avtocestnega omrežja - gradbena in elektrostrojna dela, izvedbo ukrepov reševanja hrupne obremenjenosti, zaključna dela na dolenjski, gorenjski in podravski avtocesti ter hitri cesti Razdrto-Vipava, pa tudi za izboljšanje prometne varnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:49 13. Avgust 2013.

    kdo bo to plačal?? Kdo bo to vrnil??? lepo je če te banka nič ne vpraša!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.