Davčni inšpektorji, zavrtite telefone

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nepremičninarji se obnašajo, kot da je poslovanje brez računa samoumevno.
Oglej si celoten članek

Samo petnajst minut smo potrebovali, da smo odkrili dva poskusa utaje davkov. Konec tedna smo poklicali štiri nepremičninske agencije, ki pomagajo oddajati študentske sobe, od tega sta dva agenta kar po telefonu priznala, da računa za posredovanje ne bomo dobili, če ne doplačamo še dvajset odstotkov za davek na dodano vrednost. Kaj lahko sklepamo iz tega? Prvič, v Sloveniji se približno polovica nepremičninskih agencij izogiba plačevanju davkov. Drugič, večina najemodajalcev in najemnikov se strinja z nelegalnim poslovanjem agencij, ker je za to račun dvajset odstotkov nižji. Tretja in najbolj alarmantna pa je ugotovitev, da davčni inšpektorji ne delajo učinkovito. Agenti se namreč inšpekcije ne bojijo in neznancu po telefonu brez strahu obrazložijo svoje zanimivo poslovanje.

Če bi inšpektorji kdaj zavrteli telefone in strogo kaznovali davčne lopove, se agentom nelegalno poslovanje zagotovo ne bi zdelo več tako samoumevno.

Izognite se agenciji. Študentu, ki gleda na vsak evro, zagotovo ni mar za nelegalno delovanje agencije. Pomembna mu je le višina računa, pri tem pa se ne zaveda, da s tem sodeluje pri kaznivem dejanju. Pri iskanju stanovanja bo najbolje, da se izognejo oglasom nepremičninskih agencij in se obrnejo neposredno na zasebnike, saj jim v tem primeru provizije ni treba plačevati, ali obiščejo brezplačno posredovalnico sob m2. Za nasvete pa je vedno dobro vprašati tudi koga z izkušnjami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.