Davek bi se mu prilegel

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Lotomanija. Mariborski župan že ima načrte za davek od lota. Dobitek je bil vplačan na Ptujski cesti 155.
Oglej si celoten članek

"Če je dobitnik sedmice na lotu res Mariborčan, bomo denar od davka racionalno porabili za nekatere projekte v mestu, kot so univerzijada, Evropska prestolnica kulture (EPK) in Evropska prestolnica mladih," je povedal mariborski župan Franc Kangler.

Milijonska sedmica, rekordnega 4,8 milijona evrov, je bila vplačana v Mariboru na prodajnem mestu Loterije Slovenije na Ptujski cesti 155. Če ima dobitnik stalno prebivališče v Mestni občini Maribor, si lahko občina obeta okoli 750 tisoč evrov davka.

Dobitnik naj bi zjutraj na mesto, kjer je sedmico vplačal, prišel nevede, da je kaj zadel. Ko mu je prodajalka povedala, da je zadel sedmico, naj bi bil v šoku. Vplačal naj bi sicer računalniško izpolnjen kombinacijski listek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 10:44 31. Januar 2012.

    Dobitnik , pridi v LJ ti bomo dali trosobno stanovanje na 20 let !

  • zic
    08:32 31. Januar 2012.

    prvo kot prvo, jaz NE verjamem, da je bila sedmica izžrebana! Mislim, da so nas nategovali, da so prišli do …

  • 06:47 31. Januar 2012.

    Pišuka, a mu niso vzeli univerziade?? Kdo bo pa po koncu plačeval propadanje infrastrukture?!?!?!!?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.