Davek le od 80 % vrednosti

Foto: IFP ljubljana05.03.08, darko koncan, portret, hotel park, ljubljana, foto: IFP
Podatek. Večina stanovanj in pisarn se proda pod ocenjeno vrednostjo, zato ni prav, da se od nje plača davek.
Oglej si celoten članek

Davek bi bilo bolj pošteno obračunati od 80 odstotkov ocenjene vrednosti, so sklenili na včerajšnjem posvetu o nepremičninskem davku. V Ljubljani se je namreč dve tretjini stanovanj in pol pisarn prodalo pod ocenjeno vrednostjo, je izračunal Anton Kožar.

Če je davčna osnova previsoka, bi imeli po oceni udeležencev posveta lastniki občutek, da se obdavčuje premoženje, ki ga ni, zaradi česar bi bilo najbrž več pritožb. Za isti prihodek bi bilo sicer treba zvišati davčno stopnjo.

Nujno je, da se omogočita možnost pritožbe na davčno odločbo in dokazovanje drugačne vrednosti nepremičnin, predlagana obremenitev kmetijskih zemljišč, o kateri se sicer še pogajajo, ni previsoka ter davek bi moral biti po krizi v celoti prihodek občin, so drugi sklepi posveta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:15 17. September 2013.

    Predlagam davek na vdihani zrak (opredelimo število vdihov, kubikažo, velikost pljuč, kvaliteto vdihanega zraka....)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.