Debakel vodje sektorja pred kamerami

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Po včerajšnji predstavitvi razpisov je vodja sektorja na ministrstvu za infrastrukturo stopil pred kamero, a se mu je zapletlo že pri najbolj osnovnih podatkih ... Zaradi njegovega nastopa so ga razrešili z mesta vodje.
Oglej si celoten članek

Javno predstavitev na področju proizvodnje električne energije iz vetrne in vodne energije, pametnih števcev in elektropolnilnic je sklicalo prav ministrstvo za infrastrukturo in na njej je bil prisoten tudi vodja sektorja za učinkovito rabo in obnovljive energije Tilen Smolnikar. Zato se zdi povsem neverjetno, da je novinarka Kanala A z najbolj preprostimi vprašanji o razpisih z njegovega področja povsem zbegala vodjo sektorja. 

Ni znal odgovoriti niti, koliko sredstev je na voljo ... Kaj šele, kje naj bi vetrnice za elektriko stale. "Nekje imamo zemljevid," je pojasnil. Z ministrstva so na koncu novinarki posredovali pisna pojasnila.

Kot kaže, je nastop Smolnikarja vzbudil pozornost tudi na ministrstvu, kjer je zaposlen. V kratkem odzivu so nam popoldan sporočili le: "Danes je bil mag. Tilen Smolnikar razrešen z mesta vodje Sektorja za učinkovito rabo in obnovljive vire energije".

Tilen Smolnikar je sodeč po lastnih objavah na omrežju LinkedIn vodja sektorja za učinkovito rabo in obnovljive energije od oktobra 2016. Tudi pred tem pa je dobro leto zasedal položaj vodje, in sicer za energetske prenove stavb.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 61

  • 12:31 19. Februar 2017.

    Zasluži si javno službo v Snagi z metlo, šaflo in šajtrgo, pa ga noben novinar ne bo nič zasliševal.

  • 23:02 18. Februar 2017.

    Postavil ga je oče, Stojan Smolnikar preko stranke SD, pravne in moralne naslednice nekdanjih Socialistične Zveze Delovnega Ljudstva ter Zveze …

  • 19:11 18. Februar 2017.

    Zakaj novinarji ne privlečejo na dan še tistih (z imenom in priimkom in faco), ki takšne osebke postavijo na tak …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.