Debeli rtič: vzgojitelj zlorablja dečka?

Foto: Žurnal24 Vzgojitelja je del nezadovoljnega kolektiva lažno obtožil pedofilije. (Foto: Rde
Prijava. Vzgojitelji Mladinskega zdravilišča Debeli rtič so prijavili sodelavca, ki naj bi zlorabljal dečka. PU Koper in vodja zdravilišča: Ni tako, kot pravijo vzgojitelji.
Oglej si celoten članek

Več kot deset vzgojiteljev naj bi v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič opazilo "nenormalno vedenje" enega izmed njihovih kolegov, ki skrbi za najmlajše dečke (stare 7 in 8 let).

Večkrat opazili vzgojiteljevo erekcijo
Njihovo pozornost je pritegnilo "njegovo dotikanje, pogledi, pestovanje, igranje z njimi, njegovo umivanje dečkov pod tušem po vsem telesu, poljubljanje po obrazu, vratu, prsih in trebuhu in za konec je tudi spal z enim od njih v spodnjih hlačah in ob trenutku, ko so ga ostali vzgojitelji ujeli, je bil stisnjen k njemu, ko je vstal s postelje, pa je imel tudi erekcijo. Ta erekcija ni bila edina, ampak se je ponovila že vsaj dvakrat (na plavanju z otroki in pri tuširanju z njimi)," so zapisali v elektronskem sporočilu, ki smo ga prejeli v uredništvu.

 

"Diskreditacija verodostojnosti vzgojiteljev"
Omenjenega vzgojitelja so izolirali do jutra, ko sta prišla kriminalista. Opravila sta razgovor z njim, upravo in tremi vzgojitelji. "Zaslišanje vzgojiteljev je potekalo po sistemu diskreditacije njihove verodostojosti in nezaupanja v njihova opažanja," piše v elektronskem sporočilu.

Staršem prikrili resnico?
Kriminalistov pričanje vzgojiteljev ni prepričalo in uprava je tako moškemu vrnila skupino dečkov. O incidentu so obvestili starše dečka, ki je bil tisto noč v vzgojiteljevi postelji. "Zamolčali pa so jim spanje vzgojitelja z otrokom, večkratne erekcije, otipavanja, lupčkanja. Starši ostalih otrok o dogajanju v skupini ne vedo ničesar," piše v sporočilu. "To ne drži. Vse je bilo ovrženo s strani pristojnih služb. kar se tiče staršev, smo se pogovorili," odvrača vodja zdravilišča Karmen Kajba.

Kazenski zakonik:
Spolni napad na osebo, mlajšo od petnajst let

"Učitelj, vzgojitelj, skrbnik, posvojitelj, roditelj, duhovnik, zdravnik ali druga oseba, ki z zlorabo svojega položaja spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo, ki še ni stara petnajst let in mu je zaupana v učenje, vzgojo, varstvo ali oskrbo, se kaznuje z zaporom od treh do desetih let."

Uprava naj bi zaradi vrenja med vzgojitelji priredila več sestankov, na katerih je zagovarjala svojo odločitev, vzgojitelji pa so se odločili za anonimno prijavo. "Sestanki so vsak dan, in to dvakrat na dan. So bili pa tudi sestanki na to temo," je Kajbova povedala v zvezi s tem.

Za več informacij smo klicali na PU Koper, kjer nam je tiskovna predstavnica Anita Leskovec dejala, da ni tako, kot vzgojitelji pišejo v pismu. "Z zbiranjem obvestil niso zaznali elementov kaznivega dejanja, zato bo v zvezi s tem primerom podano poročilo na ODT Koper," nam je še napisala v sporočilu.

Poskrbeli za varnost dečka
"Vse skupaj je trajalo kar nekaj ur, a na koncu je prišlo do tega, da ni utemeljenega suma. Mi smo poskrbeli za varnost otroka, poostrili nadzor, tako da ne bi slučajno res prišlo do česa podobnega," za konec še zatrdi Kajbova.

Naj dodamo še, da je vseh vzgojiteljev v zdravilišču več kot 30. Po trditvah vodje naj bi se pritožila le peščica, v pismu pa piše, da je bilo v dogodek vpletenih "10 in več vzgojiteljev".

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.