Dejan Zavec Slovenec leta 2010

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Slovenec leta 2010 je Dejan Zavec. Priznanje častni Slovenec leta je bilo podeljeno vsem slovenskim gasilcem, prva trofeja Jureta Robiča pa je šla v roke Marku Balohu.
Oglej si celoten članek
Vesela sem, da je Dejan zmagal, ker je vrhunski športnik in izjemen borec, ki se pred ničemer ne ustavi. Do rezultatov je prišel z veliko odrekanja in na tej poti je ohranil prijaznost, srčnost, ki ga dela Mr. Simpatikusa.
Katarina Kresal, ministrica za notranje zadeve

V Litiji so danes razglasili Slovenca leta 2010. To je postal Dejan Zavec, ki nam je dejal: "Sem zelo vesel, da me ljudje spremljajo in da sem še vedno lahko ostal to, kar sem. Vsak naj sledi svojim sanjam, treba je upati." Priprave na naslednje tekme so v polnem teku in s potekom je zelo zadovoljen, je še pojasnil, na vprašanje, kakšen je občutek po prejemu priznanja, pa je odgovoril: "Fantastičen, prelep, edinstven."

"Nisem obremenjen z drugimi"
Medtem ko številni športniki menijo, da bi država zanje morala poskrbeti bolje, Zavec – sicer zaposlen pri policiji – o tem pravi: "Nisem obremenjen z drugimi. Treba je poskrbeti zase in potem bodo tudi drugi zate. Vsak se trudi zase, da množica to opazi. Sem izjemno vesel, čeprav si želim, da bi opazili tudi druge."

Fotografije z razglasitve Slovenca leta 2010 si lahko ogledate v GALERIJI.

Gasilci častni Slovenci
Priznanje častni Slovenec leta 2010 so podelili vsem slovenskim gasilcem, plaketo pa so v njihovem imenu prevzeli člani Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Šmarje - Sap, ki so se lani sicer izkazali z intervencijami v času poplav in hitro pomočjo udeležencem v hudi prometni nesreči na dolenjski avtocesti konec novembra. Spomnimo, takrat je trčilo 38 vozil, trije pa so umrli.

Treba je upati, ker upanje je tisto, ki umira zadnje in na koncu tudi prinaša veliko uspehov.
Dejan Zavec

"To je velika čast za PGD Šmarje - Sap. Minulo leto je bilo res dokaj težko, imeli smo kar nekaj zahtevnih intervencij, nazadnje prometno nesrečo ob Grosupljem, kjer smo prvi šli na kraj dogodka in odigrali zelo pomembno vlogo. Občutki ob priznanju so mešani, v vsakem primeru pa zelo prijetni. Zelo sem ponosen," nam je dejal Janez Pezdirc, predsednik PGD Šmarje - Sap in poveljnik Gasilske zveze Grosuplje, ki je v imenu gasilcev prevzel nagrado.


"Življenje gasilca je razburljivo, pestro in pripravljamo se praktično vse leto. Dela je veliko. Težko je opisati, zakaj si gasilec – a ko si enkrat gasilec, si gasilec za vse življenje," je še dejal Pezdirc.

Balohu trofeja Jureta Robiča
Prvič so podelili tudi trofejo Jureta Robiča, izjemnega ultramaratonskega kolesarja, ki je umrl v tragični nesreči. Trofeja je pripadla ultramaratonskemu kolesarju in svetovnemu rekorderju Marku Balohu, ki se je na odru spomnil svojega konkurenta in prijatelja. Oba svetovna rekorda, ki jih je nedavno postavil, je posvetil prav Robiču. "Ko sem slišal za nesrečo, sploh nisem mogel verjeti. Težko je bilo in čudno," se spominja in se zazre tudi v prihodnje načrte, torej RAAM: "Največ dela je pri zagotavljanju sponzorjev, sicer pa priprave potekajo po načrtu."


Letos se je sicer za laskavi naslov potegovalo 10 finalistov, ki so zbrali največ glasov bralcev Nedeljskega dnevnika: Ivo Boscarol, Karl Erjavec, Matjaž Kek, Petra Majdič, Tina Maze, Borut Pahor, Rado PezdirMojmir Sepe, Danilo Türk in Dejan Zavec.

Prireditve so se med drugim udeležili tudi ministri Igor Lukšič, Katarina Kresal, Ljubica Jelušič, piranski župan Peter Bossman, Janez Stanovnik in Milan Kučan.

Lani je naziv Slovenca leta pripadel smučarski tekačici Petri Majdič, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila Danilo Türk in Borut Pahor.

Iskrivi populist
Karl Erjavec nam je presenečeno povedal, da sploh ni vedel, da je med nominiranimi. Nato je pojasnil, kje sam vidi razloge za priljubljenost: "Mogoče ljudi pritegne moj populizem – pravijo, da sem populist. Zelo sem vesel, da sem po vsem tistem, kar se mi je lani dogajalo, med naj popularnejšimi ljudmi v Sloveniji. Upam, da bom tudi ob koncu leta 2011. To je rezultat trdega političnega dela. Veliko je treba nastopati, lani sem denimo opravil več kot sto tisoč kilometrov. Včasih pa tudi povem kaj iskrivega."

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.