Dekle reševali skozi okno

Foto: Bralec Rok Požar v Piranu na Rozmanovi ulici Foto: Bralec Rok Požar v Piranu na Rozmanovi ulici Foto: Bralec Rok Požar v Piranu na Rozmanovi ulici Foto: Bralec Rok Požar v Piranu na Rozmanovi ulici Foto: Bralec Rok Požar v Piranu na Rozmanovi ulici
Eksplozija v hiši v Piranu. Ogenj je zajel hišo v celoti, zgorel je tudi avtomobil. Šlo naj bi za eksplozijo plinskega rezervoarja.
Oglej si celoten članek

Zjutraj okrog 8. ure je v Piranu prišlo do eksplozije v eni izmed hiš v bližini pokopališča. "Po prvih podatkih, ki jih imamo na policiji, je šlo za eksplozijo. Vzrok požara sicer še ugotavljamo," je povedala tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec. 

Po prvih podatkih je najprej močno počilo, nato pa je ogenj zajel celotno hišo. Kot pravi Leskovčeva, je hiša zgorela v celoti, prav tako pa tudi avtomobil. Poškodovana je tudi sosednja stavba.



V času nesreče sta bili v hiši dve ženski, šlo naj bi za 81-letno babico in njeno 24-letno vnukinjo, ki je pri njej spala. Nepoškodovano so jo rešili skozi okno goreče hiše, medtem ko je babica utrpela opekline obeh rok in rame. Odpeljali so jo v bolnišnico. Ženskama so najprej na pomoč priskočili sosedje.

"Veste, grozno je počilo. Mislim, da je bilo še pred 8. uri zjutraj, bila sem še v spalnici. Zelo sem se ustrašila, najprej sem šla pogledat, če so vsa okna dobro zaprta, saj se mi je zdelo, da je morda lobutnilo okno," je za naš portal povedala ena izmed stanovalk Rozmanove ulice v Piranu, Sara Doljak.

 Dodala je, da so vsi sosedje prestrašeni nad grozljivim prizorom v njihovi ulici. Gospa, pri kateri je prišlo do eksplozije je vdova, sosedje se bojijo tudi zanjo. "So pa bili gasilci tukaj zelo hitro. Mislim, da je prav, da jih pohvalite," je še dodala Doljakova.

Gasili uro in pol

"Ko smo prispeli na prizorišče, je bila hiša v celoti v ognju," je za Žurnal24.si povedal vodja gasilske intervencije Peter Ocepek. Dodal je, da je eksplozija praktično stresla ves Piran, da so poškodovane tudi sosednje stavbe, na katerih je popokalo steklo, okruški strehe pa so po eksploziji leteli "praktično po celem Piranu". 

Gasilci so se z ognjem borili uro in pol, skupno je gasilo 21 mož; koprskim gasilcem so pomagali še člani okoliških prostovoljnih društev. "V najkrajšem možnem času smo morali priti na streho, prav tako so bili v nevarnosti še trije rezervoarji plina, ki so ob sosednjih hišah," pojasnjuje Ocepek.

Poškodovana hiša je ena v nizu štirih, obstajala je resna nevarnost, da se ogenj razširi. K sreči do tega ni prišlo. Žal je hiša, v kateri je prišlo do eksplozije, poškodovana do te mere, da bo najverjetneje potrebno porušiti, kar je ostalo.

Nastala je visoka materialna škoda, vzrok požara oziroma eksplozije pa policisti še ugotavljajo.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mph
    17:43 3. December 2016.

    Me zanima, če je morda šlo za tisti klasiični mini rezervoar, ki so desetletja nazaj kot gobe po dežju brez …

  • 13:40 2. December 2016.

    ma žalostno takih posnetkov raje ne gledam. Ubogi ljudje.Ko se vsaj kaj takega ne bio dogajalo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.