Deklica, ki je stekla čez prehod, ponoči umrla

Foto: Saša Despot Prehod za pešce Foto: Saša Despot Prehod za pešce Foto: Saša Despot Prehod za pešce
Včerajšnja nesreča v Litiji, v kateri je voznica zbila osemletno deklico, se je končala tragično.
Oglej si celoten članek

Včeraj smo poročali o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila okoli 16.30 v Litiji. V njej se je huje poškodovala osemletna deklica, ki so jo s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center. Tam je ponoči umrla.

Nesreča se je zgodila na prehodu za pešce. Deklica je na prehod pritekla ravno v trenutku, ko je mimo pripeljala 30-letna voznica z opel astro. Vozila je v smeri Ljubljane.

Na drugi strani vozišča v smeri Zagorja je stala strnjena kolona vozil, ki je voznici najverjetneje onemogočila, da bi otroka zagledala pravočasno.

"Do prehoda za pešce na tej cesti, ki ni urejen s semaforjem, pa voznica domnevno ni vozila posebno previdno in s takšno hitrostjo, da bi lahko varno ustavila, zato je trčila v osemletno deklico," pojasnjujejo na ljubljanski policijski upravi.

Voznica ni bila pod vplivom alkohola.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.