Del sester razmišlja o stavki

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Del srednjih medicinskih sester v UKC Ljubljana, ki na intenzivnih terapijah opravljajo delo diplomiranih medicinskih sester, zaradi odvzema napredovanj in posledično nižjega plačila razmišlja o stavki ali tožbi zoper bolnišnico.
Oglej si celoten članek

V ljubljanskem kliničnem centru so namreč tem sestram odvzeli napredovanja, za katere naj ne bi imeli pravne podlage, sistemskih rešitev, ki bi uredile položaj teh medicinskih sester, pa še vedno ni. O stavki tako razmišljajo v sindikatu Florence - Pergam, v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi pa ne, poroča Dnevnik.

Predsednica sindikata Florence Vesna Rugelj je dejala, da se za stavko še niso opredelili in da ta še ni izključena. Druga možnost pa so individualne tožbe srednjih medicinskih sester. V UKC Ljubljana so za časnik poudarili, da se njihovo vodstvo problema zaveda in da v pogovorih s sindikati iščejo rešitve, o stavki pa za zdaj niso bili obveščeni.

Problem plačila srednjih medicinskih sester, ki v večjem ali manjšem obsegu opravljajo tudi delo, predvideno za diplomirane medicinske sestre, sega že v čas pogajanj o novem plačnem sistemu in njegovega upravljanja. Nezadovoljstvo s plačilom je leta 2008 sprožilo "belo stavko" srednjih medicinskih sester v centru za intenzivno terapijo ljubljanskega UKC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.