Dela ustavilo zavarovanje

Foto: Žurnal24 Dela na predoru so popolnoma zastala zaradi neplačanega zavarovanja in neizplači
Markovec. CPM ni plačal zavarovanja, inženir je zato ustavil gradnjo predora.
Oglej si celoten članek

CPM, izvajalec gradnje predora Markovec, ima zdaj poleg težav z izplačili podizvajalcem in svojim delavcem težave z Zavarovalnico Triglav.

Ta je namreč izvajalcu konec prejšnjega tedna prekinila gradbeno zavarovanje za predor Markovec, saj mu očitno zaradi finančnih težav ni uspelo poravnati dveh obrokov zavarovalne premije v vrednosti 100.983 evrov.

Cena nerealno nizka

Predor Markovec. Dolg je približno 2,2 kilometra. Pogodbena vrednost je 64,5 milijona evrov, številni so opozarjali, da je vrednost nerealno nizka in se že v samem začetku spraševali, ali bo CPM predor uspelo zgraditi. Prometu naj bi bil predan predvidoma spomladi 2013.

Sestanek z Darsom ta teden
Nadzorni inženir na DDC je zato od CPM zahteval prekinitev vseh gradbenih del na predoru, dokler CPM ustrezno ne uredi gradbenega zavarovanja.

Med zaustavitvijo del mora CPM sicer poskrbeti za prezračevanje predora, odvodnjavanje, razsvetljavo in nadzor nad instalacijami.

Marko Plečko, prokurist družbe CPM, na vprašanji, kdaj in kako bodo rešili vse nastale težave, ni želel odgovarjati in nas je naslovil na Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars), ki je naročnik del.

“Za gradbišče predora Markovec je odgovoren izvajalec,” so odgovorili na Darsu in dodali, da se bodo z obema pogodbenima partnerjema pri gradnji predora – CPM in Alpine Bau Slovenija – sestali v začetku tega tedna.

Rezervni scenariji
Kot nam je povedal Marjan Koler iz Darsa, imajo za rešitev nastale zagate pripravljene rezervne scenarije, v poštev pa lahko pride tudi odstop od pogodbe.

“Rezervnih scenarijev v tem trenutku ne bi navajali, ker si želimo in upamo, da je trenutno še vedno mogoče dokončati projekt skupaj z obema poslovnima 
partnerjema,” je dejal Koler.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.