Delajo kar brez koncesij

Foto: Žurnal24 Kljub rastočim svetovnim trendom so slovenske agencije za posredovanje dela leta
Agencije. Sindikati opozarjajo, da so kršitve tudi na drugih področjih.
Oglej si celoten članek

Nadzor. Lani je inšpektorat za delo v 34 primerih ugotovil, da so agencije za zagotavljanje dela svojo dejavnost opravljale, ne da bi bile vpisane v ustrezen register, 19 pa jih ni imelo koncesij. Kršitev delovnih pogojev so inšpektorji ugotovili le v enem primeru.

Na Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) opozarjajo, da se kršitve dogajajo tudi na drugih področjih, predvsem pri višini plač in dodatkov. “Klestijo jim dolžino dopustov, če pa koristijo bolniško, si zmanjšujejo možnosti za podaljšanje pogodbe,” pravijo na ZSSS.

Čeprav delavcem po zakonu agencijam ni treba plačevati ničesar, sindikalisti opozarjajo na nekakšna posebna zavarovanja, ki jih ponekod zaračunavajo zaposlenim. “Ko pa so jih delavci želeli uveljaviti, so se ta izkazala za fiktivna,” dodajajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.