Delajo za svoje dobro

Foto: Žurnal24 main Prijava
Študentske ankete. Dodatni pogoj za vpis na UM.
Oglej si celoten članek

Maribor. Mariborski študenti so edini v Sloveniji, ki so kot pogoj za vpis morali izpolniti študentske ankete. “Anketa ne more biti pogoj za vpis v višji letnik, saj so ti opredeljeni ob akreditaciji programa,” pojasnjujejo na ministrstvu za visoko šolstvo.

Univerza ima pristojnost, da študentom naloži pogoje, ki niso samo študijski,” pravi Danijel Vuk, prorektor študent. “Obravnavali nismo niti ene pritožbe študentov,” pa pove Nikola Risteski iz Študentskega sveta Univerze v Mariboru (UM). Vuk dodaja, da državna merila določajo vsakoletno preverjanje dejanske obremenitve študentov. “Le z anketo lahko ocenimo, ali so sprejete ure pedagoške obremenitve v bolonjskih programih realne,” sklene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.