Delalo bi jih pet

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Terminal. Na razpisu najugodnejša Granit in Komunaprojekt.
Oglej si celoten članek

Maribor. Najugodnejši ponudnik za dokončanje del na novem potniškem terminalu na mariborskem letališču je Granit iz Slovenske Bistrice, ki bi dela končal z mariborskim Komunaprojektom.

Delali bi za štiri milijone

Kot so sporočili z ministrstva za promet, sta podjetji pripravljeni prevzeti posel za štiri milijone evrov (brez davka). Takoj za njima pa so na razpisu, na katerega se je prijavilo pet ponudnikov, pristali ljubljanski družbi VG5 (dela bi opravili za slabih 4,6 milijona evrov) in Imos ter HTZ Velenje skupaj s Kogradom Igemom, najdražjo ponudbo pa je oddala Gorenjska gradbena družba skupaj s CM Celje, in sicer za 5,8 milijona evrov.

Od februarja vse stoji

Naj spomnimo, da napol dokončani terminal sameva že od začetka februarja letos, ko je ministrstvo prekinilo pogodbo s propadlim SCT. Sicer je po tem ministrstvo že izdalo en razpis za dokončanje del, vendar pogajanj takrat ni bilo, ker so bile vloge ponudnikov nepopolne. Če bo tokrat šlo vse po načrtih, bi bil lahko izvajalec znan v nekaj tednih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.