Delavci Darsa zaradi toče plužili cesto

Foto: Bralec Nejc toča Foto: Bralec Nejc Toča v Skornu Foto: Bralec Bojan Toča v Skornu Foto: Bralec Davorin Toča na Trojanah Foto: Bralec Davorin Toča na Trojanah Foto: Bralec Davorin Toča na Trojanah Foto: Bralec Zlatko Posledice toče Foto: Bralka Neli Tuhinjska dolina Foto: Bralec Uroš Prebold Foto: Bralec Janez toča v Cerkljah Foto: Bralec Janez toča v Cerkljah
V nekaterih delih Slovenije je včeraj popoldne in zvečer padala toča. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je bilo najhuje v Savinjski dolini, kjer naj bi toča po prvih podatkih največ škode povzročila v Mozirju. V Ljubnem naj bi padala toča v velikosti oreha.
Oglej si celoten članek

Toča je klestila v Šmartnem ob Paki, Rečici ob Savinji in Šoštanju. Ponekod je poškodovala strehe objektov in avtomobile, pa tudi drevje.

Gasilci v Mozirju imajo še vedno polne roke dela. Kot je poročal Val 202, je bilo poškodovanih kar 37 objektov, med drugim tudi streha tamkajšnje osnovne šole in več streh na stanovanjskih blokih. Od včeraj popoldne je na tistem območju na delu 66 gasilcev, ki bodo tudi danes pomagali pozno v noč.

Bralec Janez je sporočil, da je toča včeraj klestila tudi v Cerkljah na Gorenjskem. Dejal je, da je bila toča debela kot večji lešnik. "Na njivah je poškodovala pšenico, koruzo in krompir, ki so visoki že nekaj centimetrov, povrtnino, okrasno grmičevje ter sadno drevje. Tudi avtomobilom toča ni prizanesla," je še dodal Janez.

V Ljubnem ja padala toča, ki je bila debela kot oreh in poškodovala sadno drevje in avtomobile. V Šoštanju pa se je sprožil zemeljski plaz. O ogromni toči poročajo tudi iz Mozirja in Skorna. Velika je bila kot jajce.

Zaradi toče so na pomoč klicali gasilce tudi v občini Kamnik. Pozno zvečer so tako s folijo prekrili dve stanovanjski hiši v naselju Mali hrib ter v vasi Pšajnovica.

Plužili, ker je bilo toče preveč na cesti

Veliko nevšečnosti je bilo tudi v prometu. Zaradi toče so namreč nekateri vozniki ustavljali pod nadvozi in v predorih, zato je prihajalo do prometnih zastojev. Nekaj časa so bili zaradi ustavljenih vozil zaprti tudi nekateri predori.

Delavci DARS-a so zaradi močnega nanosa toče na cestišču 2 krat plužili avtocesto na relaciji Vransko - Trojane v obe smeri. Ponovno je neurje s točo isto območje zajelo okrog 22.10 ure, ko je ponovno zaradi zaustavljenih vozil in zaradi varnosti prišlo do zaprtja predora Ločica v smeri Trojane - Vransko, delavci DARS-a pa so zaradi nanosa toče plužili avtocesto na relaciji Vransko - Šentrupert. O drugih posledicah zaenkrat ne poročajo, bo pa toča pustila posledice predvsem na poljščinah in sadnem drevju, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Če imate tudi vi kakšno fotografijo včerajšnjega neurja, nam jo lahko pošljete prek spodnjega obrazca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:34 5. Maj 2013.

    Katerega Stvarnika pa misliš?

  • 09:09 5. Maj 2013.

    Arso je pa objavljal, da bodo nevihte manj verjetne, ... evo, zgodilo se je pa ravno obratno ! Nimajo pojma …

  • 09:06 5. Maj 2013.

    Ka solili ste kaj, solili ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.