Delavci se jim izogibajo

Foto: Žurnal24grafika Top 10 delodajacev Foto: Žurnal24grafika Top 10 poklicev
Kadri. Še vedno največ povpraševanja po čistilkah in proizvodnih delavcih.
Oglej si celoten članek

Tudi januarja so delodajalci največ povpraševali po čistilkah, varilcih, proizvodnih delavcih, zidarjih, voznikih in podobnih profilih, ki so, kot kažejo podatki Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, že vse leto na lestvici najbolj iskanih kadrov.

Percepcije v glavah

Delodajalci te profile veliko iščejo, ker tovrstna delovna mesta menda za delavce niso najbolj zanimiva in jih delodajalci težje zapolnijo. “Preprosto ni neke želje med ljudmi za opravljanje teh poklicev. Definitivno se je določenih od teh poklicev prijel slab imidž. Ljudje pogosto pravijo, da so plače prenizke in da so pogoji dela preslabi. Je pa res, da znajo ljudje zelo redko definirati, kaj je v redu. Percepcija slabih delovnih pogojev v glavah ljudi lahko vpliva na to, da se ti za določeno delo ne odločijo,” pravi Gorazd Prah, zaposlitveni trener iz podjetja MojeDelo.com.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • zic
    16:25 20. Februar 2012.

    in revam plačujejo okrog 300 eurov mesečne plače.....kader, ki se ga lahko najbolj izkorišča, žalostno ampak resnično!!!

  • 07:42 20. Februar 2012.

    Ti poklici so najbolj iskani, ker "zaposljujejo" le za 3 mesece oz. za določen čas, zato so ta delovna mesta …

  • mb
    07:29 20. Februar 2012.

    za vse te "poklice" oz dela delodajalci ponujajo minimalno plačo, 8+ ur dela, tudi ob nedeljah in praznikih, popoldne in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.