Delavci se vračajo na grad

Foto: Žurnal24 Delavci naj bi se v ponedeljek vrnili na grad Khislstein. Dela stojijo že kakšen
Khislstein. V ponedeljek naj bi se po dobrem mesecu zastoja nadaljevala obnova kranjskega gradu.
Oglej si celoten članek

“Obnova gradu Khislstein naj bi se nadaljevala v ponedeljek,” je optimističen direktor kranjske mestne uprave Mirko Tavčar. Zadnje podrobnosti, ki bi omogočile začetek del, naj bi uskladili prav danes.

Nezaupanje
“Težava obnove Khislsteina je v insolventnosti glavnega izvajalca Vegrada in v tem, da mu podizvajalci ne zaupajo,” je spomnil Tavčar. Da bi to težavo rešila, je občina skupaj z Vegradom in enim izmed podizvajalcev že podpisala tripartitno pogodbo o neposrednem plačilu izvedenih del. “Tisto, kar bo od zdaj naprej naredil podizvajalec, bomo plačali neposredno njemu, ne Vegradu,” je pojasnil Tavčar, ki pričakuje, da bodo podobne pogodbe sklenili tudi s preostalimi podizvajalci, ki morajo na gradu še dokončati kakšno nalogo.

Materiala še ni
Edina ovira, da del niso nadaljevali že ta teden, je po njegovih besedah pomanjkanje materiala. Občina ga ni hotela plačati vnaprej. “Z izvajalcem smo dogovorjeni, da bo do ponedeljka ves potreben material zagotovil sam,” je poudaril.

Ocenil je, da je v tem trenutku na gradu končanih 90 odstotkov gradbenoobrtniških del. “Po zdaj veljavnem terminskem načrtu bi moral biti dokončan 20. novembra, pogoji pa so, da se prihodnji teden obnova res nadaljuje, da bodo delavci dobivali plače in da del ne bo oviralo slabo vreme,” je povedal Tavčar.

Previdno upanje

Upa, da neljubih presenečenj pri obnovi gradu ne bo več. “Drugega kot verjeti nam ne preostane, sicer bi to pomenilo, da nam z Vegradom ne bi uspelo končati projekta in da bi morali prekiniti pogodbo. Na ta scenarij smo tudi pripravljeni, vandar verjamemo, da so zadnji dogovori dovolj trdni,” je sklenil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.