Delavci še zaposleni

Foto: Žurnal24 Stečajna upraviteljica še opravlja skrbni pregled Stavbarja gradenj. (Foto: Miam
Stavbar gradnje. Pogodbe o zaposlitvi potečejo 15. februarja.
Oglej si celoten članek

Maribor. Čeprav je podjetje Stavbar gradenj že od 25. januarja v stečaju, se 120 delavcev še vedno ni prijavilo na zavod za zaposlovanje.

V Stavbarju so delavci zaposleni še do 15. februarja. Takrat se bodo lahko prijavili na zavod, od katerega bodo dobili nadomestila, iz jamstvenega sklada pa bodo prejeli del odpravnin in drugih zapadlih obveznosti,” je pojasnila Marina Marinc Pilej, stečajna upraviteljica Stavbarja gradenj.

Vse druge obveznosti, ki jih podjetje še ni izpolnilo do delavcev, pa bodo zadnji morali prijaviti kot terjatve do 26. aprila. Dodala je, da bo po tem datumu v podjetju ostalo zaposlenih še 10 ljudi, ki bodo pomagali voditi postopke v času stečaja. Trenutno pa stečajna upraviteljica popisuje gradbišča ugaslega podjetja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.