"Delavci spijo v vrtcu na tleh"

Foto: Žurnal24 V enoti Livade vrtca Mavrica trenutno ni otrok. (Foto: Shutterstock)
V Izoli naj bi gradbeni delavci, ki obnavljajo notranjost vrtca, spali kar na tleh, zatrjuje naš bralec.
Oglej si celoten članek

V naselju Livade v Izoli naj bi delavci, ki obnavljajo enoto Livade vrtca Mavrica, po končanem delu spali kar na tleh v spalnih vrečah, nas je opozoril bralec. V enoti Livada, kjer naj bi delavci obnovitvena dela končali do 1. septembra, to zanikajo.

Obnovitvenih del, ki obsegajo obnovo sanitarij v dveh igralnicah, zamenjavo oken, delno sanacijo kotlarne, zamenjavo keramike v kuhinji in obnovo dveh igralnic pri OŠ Livade se je lotilo podjetje za vzdrževanje objektov in opreme Stavbenik – servisne storitve, d. o. o.

Da omenjeno enoto vrtca Mavrica res obnavljajo, je za zurnal24.si potrdil Ivan Šiško, vodja gradbenega servisa. Povedal je, da v podjetju nimajo zaposlenih tujih delavcev. Dodaja še, da je zunanja dela v bližini OŠ Livade prevzelo drugo podjetje, in zanika, da bi kdo od delavcev spal v vrtcu. "To ni mogoče, saj imam jaz kot vodja gradbišča ključe in ne obstaja možnost, da bi kdo spal v prostorih vrtca," je povedal Šiško.

Maks Godina, direktor podjetja Godina, d. o. o., ki ima več kot sto zaposlenih in je prevzelo dela v okolici vrtca in OŠ Livade, je povedal, da imajo njegovi delavci spanje urejeno. "Vse stvari imamo urejene, zato dvomim, da bi si lahko naši to privoščili. Fantje, ki so pri nas na začasnem delu, imajo urejeno bivanje," je povedal Godina. Dejal je, da podjetju Stavbenik pomagajo različni kooperanti in da "verjetno nimajo vedno vpliva na to, kako imajo njihovi kooperanti urejeno razmerje s svojimi delavci".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.