Delavci Vegrada bodo stavkali

Foto: Žurnal24 vegrad, delavec, gradbeni%C5%A1tvo
Če delavci Vegrada do petka ne dobijo plač, bodo v ponedeljek stavkali, je sklenil izvršni odbor svobodnega sindikata v Vegradu.
Oglej si celoten članek

"Danes smo se sestali z vodstvom, ki ni dalo dovolj zanesljive garancije, da bo v petek plača, zato smo jim danes to pisno napovedali," je za zurnal24.si povedal sindikalist Srečko Čater. "Stavka bo do izvršitve stavkovnih zahtev oziroma do stečaja," še dodaja.

Glavna zahteva je, da delavci končno dobijo denar. "Ljudje so pokazali maksimalno mero potrpežljivosti, zdaj pa se jih dobesedno izkorišča," pravi Čater. "Denar je, denar je tisočodstotno, sicer se oni ne bi ukvarjali s prisilno poravnavo," dodaja.

Delavci imajo sicer do 1. oktobra čas, da v okviru prisilne poravnave Vegrada prijavijo svoje terjatve do družbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.