Delo: Počivalšek dopušča možnost, da s svojo stranko spet 'prestopil'

Foto: Saša Despot Zdravko Počivalšek Foto: Saša Despot Alenka Bratušek
Sestala sta se predsednica SAB Alenka Bratušek in šef SMC Zdravko Počivalšek. Govorila naj bi tudi o morebitnem vnovičnem 'prestopu' Počivalškove SMC, poroča časopis Delo.
Oglej si celoten članek

Počivalšek naj bi dopustil možnost vnovičnega 'prestopa' svoje stranke, vendar bi v tem primeru hotel zagotovilo, da bodo tokrat zdržali do rednih volitev, so še zapisali v Delu.

Zaradi katastrofalnega rezultata, ki jih stranki SMC napovedujejo javnomnenjske raziskave na morebitnih predčasnih volitvah, te Počivalšku niso v interesu, vprašanje pa je, ali bi ob trenutnem razmerju moči morebitni novi levi vladi uspelo zdržati do leta 2022.

Zaradi afer, ki pretresajo stranko DeSUS, je strmoglavila tudi podora DeSUS-u, zato tudi njim predčasne volitve v tem trenutku niso v interesu.

Bratuškova je za Delo priznala, da sta se s Počivalškom dobila: „Z vsemi predsedniki parlamentarnih strank sem v stiku, saj se je v politiki treba pogovarjati, še posebej, ko iščeš podporo za svoje predloge. Z večino ministrskih kolegov prejšnje vlade sem ostala v dobrih odnosih, tudi gospod Počivalšek je med njimi, in tudi stikov imamo kar nekaj.“

Foto: Saša Despot Alenka Bratušek

Po njenih besedah so se pogovarjali o „marsičem – o razmerah v vladi, strankah, vzrokih za razpad Šarčeve vlade“.

Delo še poroča, da se je šef SMC pogovarjal tudi z nekaterimi drugimi opozicijskimi sogovorniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 27

  • 16:26 17. Avgust 2020.

    Drž se ti rajši svojih telic bo bolj pametno politiko pa pust drugim

  • 14:08 15. Avgust 2020.

    SAB je kaj? gnoj aja

  • 08:47 15. Avgust 2020.

    SMC, SAB, Desus, SNS, Nsi - adios amigos - adijo - ....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.