Delodajalci napovedujejo spodbudnejše zaposlovanje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Delodajalci v Sloveniji za drugo četrtletje napovedujejo za pet odstotkov večje zaposlovanje.
Oglej si celoten članek

Delodajalci v Sloveniji za drugo četrtletje 2013 napovedujejo spodbudno obdobje za iskalce zaposlitve. Neto napoved zaposlovanja za to obdobje znaša plus pet odstotkov, kar je v primerjavi s predhodnim četrtletjem za 14 odstotnih točk bolje, kaže raziskava družbe Manpower.

Napoved delodajalcev za drugo četrtletje pomeni znatno izboljšanje glede na prvo četrtletje, ko so delodajalci napovedali najslabše priložnosti za iskalce zaposlitve doslej.

Kot je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedala direktorica prodaje v družbi Manpower Romana Šercelj, so napovedi za prva četrtletja običajno slabše, vsako leto pa se stanje z drugim četrtletjem izboljša.

Še vedno večina delodajalcev ne bo na novo zaposlovala

Danes objavljeni rezultati ponudnika rešitev in storitev na trgu dela, družbe ManpowerGroup, za Slovenijo kažejo, da jih od 629 delodajalcev, ki so sodelovali v raziskavi, 14 odstotkov pričakuje rast zaposlovanja, devet odstotkov jih predvideva upad zaposlovanja, 76 odstotkov pa jih meni, da se število zaposlenih v njihovem podjetju v naslednjih treh mesecih ne bo spremenilo.

Napoved zaposlovanja je glede na lansko drugo četrtletje vseeno slabša za štiri odstotne točke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:51 13. Marec 2013.

    Si morda kdaj slišal za izraz " propaganda " ? Gre se za politično propagando, torej da neresnica postane resnica. …

  • 16:06 12. Marec 2013.

    Za kakšne vrste zaposlitev gre?<br /><br />Nadomeščanje redno zaposlenih med letnimi dopusti? Delo v turizmu? Jeseni pa spet upad?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.