Delodajalci so zaposlili skoraj polovico

Foto: Renata Škrjanc
Foto: Renata Škrjanc
Usposabljanje. Podjetja dobijo sto evrov na mesec za mentorja, brezposelni pa tri evre na uro.
Oglej si celoten članek

Delodajalci, ki želijo na delovnem mestu usposabljati brezposelnega in za to prejeti državni denar, se lahko le še do jutri prijavijo na razpis zavoda za zaposlovanje. Od 18,1 milijona evrov je na voljo še 4,7 milijona.

Krajša usposabljanja trajajo mesec ali dva, daljša pa od treh mesecev do pol leta. Zavod delodajalcu povrne do sto evrov na mesec za mentorja ter stroške zdravniškega pregleda in zavarovanja udeležencev. Brezposelni pa od zavoda dobijo tri evre na uro in povrnjene
potne stroške.

Podjetja v usposabljanje ne morejo vključiti brezposelnih, ki so bili pri njih v zadnjem letu že zaposleni, so se pri njih usposabljali ali so bili pri njih vključeni v javna dela. Prav tako se v usposabljanje ne morejo vključiti brezposelni, ki so bili v enak program že vključeni v
zadnjih 12 mesecih.

Od sredine oktobra 2009, ko je bil razpis objavljen, se je pri več kot 5.100 delodajalcih usposabljalo več kot 9.700 brezposelnih. Delodajalci so po končanem usposabljanju zaposlili skoraj polovico udeležencev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.