Delovna nesreča vzela življenje traktorista

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Današnja nesreča v okolici Moravč je zahtevala življenje moškega. Policisti opozarjajo na previdno vožnjo s traktorji in kmetijskimi stroji, saj se je zadnje dni zgodilo že preveč nesreč s tragičnim koncem.
Oglej si celoten članek

Policijsko upravo (PU) Ljubljana so danes okoli 12. ure obvestili, da se je na območju Moravč zgodila delovna nesreča s traktorjem, ki je zahtevala smrtno žrtev.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so pri Zalogu pod Sveto Trojico domžalski gasilci izpod vozila izvlekli traktorista; poškodbe so bile tako hude, da je na kraju nesreče umrl.

Policisti so po ogledu ugotovili, da je 72-letni moški opravljal vzdrževalna opravila na traktorju. Traktor ni bil primerno zavarovan, zato se je začel premikati, pri tem pa zapeljal čez moškega.

Previdno!

Na PU Novo mesto opozarjajo, da je vožnja s traktorji in kmetijskimi stroji na primer na njivah in v gozdu povsem drugačna kot na utrjenih površinah. Kot opozarjajo v sporočilu za javnost, naj bodo vozniki zato še posebno pazljivi in naj vožnjo prilagodijo razmeram, tako med drugim spolzkemu terenu in naklonu zemljišča.

Najpogostejši vzroki nesreč z udeležbo kmetijskih traktorjev so neprilagojena hitrost, nepravilen prevoz ljudi na traktorju in priklopniku, neustrezna oprema in vožnja pod vplivom alkohola, so navedli.

(Pre)več nesreč

Septembra se je zgodilo že več nesreč, ki so zahtevale življenje traktoristov. Za posledicami nesreče, ki se je zgodila v soboto na gozdni cesti Gorenje–Podkraj zunaj naselja Gorenje v Občini Postojna, je v bolnišnici umrl 57-letni traktorist. V prometni nesreči na lokalni cesti Lučine–Zadobje pri Gorenji vasi, ki se je zgodila 5. septembra, pa je umrl 61-letni traktorist iz okolice Škofje Loke, ki je med vožnjo s traktorjem padel z vozila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.