Denar čaka na načrt

Foto: Saša Despot Blejska južna obvoznica bo stala 30 milijonov evrov, od tega mora občina zagotov
Blejska obvoznica. Letošnji začetek gradnje malo verjeten. OPPN do konca leta.
Oglej si celoten članek

"Zadeva glede blejske južne obvoznice se premika na bolje, kajti zadnji pogovori konec februarja med Občino Bled in Direkcijo RS za ceste (DRSC) dajejo realne možnosti, da bi gradnjo lahko začeli jeseni," je včeraj za Žurnal24 dejal Anton Urh, gorenjski poslanec v državnem zboru.

Pojasnil je, da mora občina do septembra sprejeti občinski podrobni prostorski načrt (OPPN), potem bodo izvedli parcelacijo, država pa bo začela z odkupi zemljišč.

Urh preveč optimističen
Blejskemu županu Janezu Fajfarju se zdi Urhova napoved preuranjena, kajti kot je pojasnil, bodo OPPN v najboljšem primeru sprejeli do konca leta. Občina ta čas čaka na zadnje smernice okoljskega ministrstva za njegovo pripravo, OPPN pa naj bi predstavili na seji občinskega sveta konec junija. "Soglasodajalce smo pozvali, naj se odločijo do sredine aprila, OPPN pa mora biti sprejet do konca leta," je povedal župan in dodal: "Tako daleč, kot smo s postopki za južno obvoznico zdaj, še nismo bili. Če se pri soglasjih ne bo še kaj zapletlo, bi z gradnjo lahko začeli prihodnje leto, kajti državni denar zanjo je zagotovljen."

Le lokacija za Potočnikove
Na vprašanje, kako je z dogovori z lastniki zemljišč na Betinovem klancu, je župan dejal, da računa na njihovo sodelovanje. "Zemljo bi jim odkupili za dovozno cesto, ki jim bo omogočala varnejše vključevanje na glavno cesto."

Za nadomestno gradnjo stanovanjske hiše za družino Potočnik pa je dorečena le lokacija, in sicer v naselju Dobe. "To je tudi edino, kar je ta čas jasno in glede česar se strinjamo. O vsem drugem pa se z DRSC še dogovarjamo in ne morem reči nič konkretnega, lahko pa povem, da pogodbe še nimamo," je pojasnila Janja Potočnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.