Denar za plače kar iz stanarin

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Študentski domovi. Nova uprava zaposluje. Študente je strah, da bodo za postelje plačevali več.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. “Čeprav naj bi vladalo vsesplošno varčevanje, novo vodstvo zaposluje, odprta so že tri delovna mesta,” opozarjajo študenti Študentskega doma Ljubljana (ŠDL).

Tam je direktorica nedavno postala dejavna članica SDS Meta Škufca. Natančnejših pojasnil o novih zaposlitvah nam niso dali, saj pravijo, da so razpisi javno objavljeni in da rok za prijavo še ni potekel.

Viri denarja za plače

Pridobili smo dokumente, iz katerih izhaja, da namerava Škufčeva v upravi zaposliti pomočnika direktorja, v sektorju za splošne, kadrovske in pravne zadeve poslovnega vodjo programa, v sektorju za študentske zadeve pa še enega vodjo. Pri vseh treh so viri financiranja predvideni “iz javnih sredstev, deloma iz subvencij in delno iz stanarin študentov”. Študentje pravijo, da od vodstva pričakujejo, da nove zaposlitve ne bodo prinesle zvišanja stanarin za bivanje v zavodu. Na ministrstvo za izobraževanje so v ŠDL poslali tudi prošnjo za soglasje k zaposlitvi, v vseh primerih zaradi povečanega obsega del.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.