Denar za otroško igrišče šel za talno gretje cerkve

Foto: Profimedia
Krajevna skupnost Pšajnovica je del denarja za otroško igrišče namenila talnemu gretju cerkve.
Oglej si celoten članek

Skupaj z Odlokom o rebalansu proračuna Občine Kamnik za leto 2018 je bil na 25. seji Občinskega sveta Občine Kamnik sprejet amandma, ki sredstva, namenjena otroškemu igrišču, prerazporeja na sofinanciranje obnove župnijske cerkve, poroča portal Kamnik info. 

Kot je za zurnal24.si pojasnil predsednik Krajevne skupnosti (KS) Pšajnovica Marjan Zalogar, so "denar res prerazporedili za obnovo župnijske cerkve zaradi velikega finančnega zalogaja za našo majhno faro pri obnovi, ki je nujno potrebna. Ker obnova ni bila predvidena pred finančnim planom, smo denar prerazporedili z amandmajem." Za obnovo so namenili 2.200 evrov z DDV. 

"Na proračunski postavki otroško igrišče Pšajnovica je ostalo še 4.884.00 evrov za redna vzdrževalna dela," je povedal Zalogar. "Otroško igrišče v Krajevni skupnosti Pšajnovica imamo zgrajeno od leta 2013, kjer imamo asfaltno in travnato igrišče z igrali. V planu ni bila predvidena nobena večja obnova, ampak samo vzdrževanje tega, denar pa bo še vedno ostal na proračunski postavki."

Kot je razvidno iz zapisnika seje krajevne skupnosti, so bili prisotni pri glasovanju sklepčni. Rekonstrukcija župnijske cerkve Češnjice, ki je farna cerkev omenjene krajevne skupnosti, se je začela v maju. Iz sklepa o sofinanciranju farne cerkve Češnjice je razvidno, da si bodo stroške za rekonstrukcijo razdelili občina Lukovica, farani in Krajevna skupnost Pšajnovica. 

Upoštevali so odločitev KS

Na Občini Kamnik so pojasnili, da so sestavni del proračuna občine tudi finančni načrti krajevnih skupnosti. "Krajevne skupnosti so samostojne pravne osebe, kar pomeni, da o porabi svojih razpoložljivih sredstev odločajo samostojno. Pri rebalansu proračuna Občine Kamnik za leto 2018 je bil pripravljen amandma o prerazporeditvi sredstev v okviru finančnega načrta Krajevne skupnosti Pšajnovica iz postavke za otroško igrišče na postavko za župnijsko cerkev Češnjice na osnovi predloga Krajevne skupnosti Pšajnovica, ki kot samostojna pravna oseba v okviru svojega finančnega načrta sredstva razporeja samostojno (priloga amandmaja je bil tudi zapisnik 2. redne seje sveta KS Pšajnovica, kjer je bil sprejet sklep, da KS Pšajnovica nameni sredstva za župnijsko cerkev, sredstva pa se prerazporedijo iz postavke za otroško igrišče)," so zapisali. "Župan v finančne načrte krajevnih skupnosti ne sme posegati, s predlaganim amandmajem je bila samo upoštevana odločitev Krajevne skupnosti Pšajnovica glede spremembe njihovega finančnega načrta."

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 48

  • 21:12 11. Junij 2018.

    Kje je problem? Se vedno so finance za vzdrevanje igrisca.

  • 13:28 11. Junij 2018.

    Če so se krajani odločili tako, naj bo tako. Sami odločajo, kam z denarjem. Tudi mene nihče ne vpraša, ko …

  • max
    12:00 11. Junij 2018.

    Lepo ja. Skrbijo za to, da se otroci faranov nebi prehladili, medtem, ko klečijo pred župnikom.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.