Jurša: Če bi bil na Erjavčevem mestu, bi ponudil odstop

Foto: Saša Despot Karel Erjavec
Jurša: Če bi bil na Erjavčevem mestu, bi ponudil odstop.
Oglej si celoten članek

Vodja poslanske skupine Desus Franc Jurša je za Planet TV povedal, da je bila predvolilna koalicija, ki jo je predsednik stranke upokojencev Karl Erjavec sklenil z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, napaka. Zaradi slabega volilnega rezultata in dejstva, da je Erjavec v nedeljo ostal brez poslanskega stolčka, bi Jurša na Erjavčevem mestu ponudil odstop.

Foto: Anže Petkovšek Jurša

Desus je na volitvah dobil manj glasov kot Stranka Alenke Bratušek, imeli pa bodo le pet poslancev. Doslej so jih imeli enajst.

Jurša je v pogovoru za Planet TV dejal, da je pričakoval najmanj sedem poslanskih mandatov. "Če bi dobili več kot sedem poslancev, bi nam Janković nekaj prinesel, če pa manj kot sedem, pa nam je Janković nekaj odnesel," je dejal.

Potrebna je obnova stranke

"Vodstvo in predsednik stranke se morajo sami pri sebi odločiti, kako bodo ravnali. Ker sega zahodna demokracija tudi v Slovenijo bi kazalo, da predsednik ponudi odstop organom stranke, ti pa naj se odločijo o tem. V vsakem primeru moramo začeti obnovo in ureditev stranke," je prepričan Jurša, ki bi sam, če bi bil na Erjavčevem mestu, ponudil odstop.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 09:12 9. Junij 2018.

    Hasta la vista, Kahel. Nikoli več, gnoj

  • 06:42 9. Junij 2018.

    Janković koristi samo sebi in svojim a drugim s svojim "renomejem" samo škodi. Je pa tudi že čas da si …

  • 06:27 9. Junij 2018.

    Ponuditi odstop ni zadosti,treba je odstopiti.Ponujati nekaj,za kar veš,da ne bo sprejeto je prevara volivcev in sprenevedanje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.