DeSUS gre na zmago

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
"Nismo v naročju Janeza Janše. Naš cilj je, da Janeza Janšo premagamo," je vodilo Karla Erjavca ob napovedi zmage stranke DeSUS na prihodnjih volitvah.
Oglej si celoten članek

Tokrat je prvak stranke DeSUS Karl Erjavec po izvršnem odboru povedal jasno in glasno: njihov cilj je zmaga na prihodnjih volitvah. Prepričan je, da lahko edini premagajo SDS, ki ji javnomnenjske raziskave trenutno prisojajo najvišjo podporo.

Sicer pa še ocenjuje, da Slovenije iz krize ne po popeljal niti Janez Janša, če bi zmagal na volitvah.

"Slovenija je v tem trenutku v krču in mislim, da bi se ta krč pod vodstvom Janeza Janše samo še poglobil. Zato vidim priložnost stranke DeSUS, da reši tale krč," je še dejal.

Izogibali se bodo afer
Izvršni odbor stranke je razpravljal o volilnem programu za mandat od 2012 do 2016. Erjavec je dejal, da bodo s programom odgovorili na vprašanja, ki trenutni tarejo državo. Med njihovimi prednostnimi nalogami so uravnoteženje proračuna, zagotovitev okolja, v katerem se bo lahko razvijalo gospodarstvo, in pocenitev države.

Napovedal je, da se med volilno kampanjo ne nameravajo vključevati v razprave o levici in desnici ali pa se zapletati v afere.

Vezava zaupnice na rebalans: neokusna
V stranki se zavzemajo za predčasne volitve, vendar bi jih po njihovem mnenju morali predlagati v SD. Vezava zaupnice Boruta Pahorja na rebalans proračuna se stranki zdi neprimerna, po Erjavčevih besedah je celo "precej neokusna".

Lahko se namreč zgodi, da bo rebalans sprejet, medtem ko je zaupanje v to vlado in njenega predsednika minimalno, je pojasnil: "Ocenjujem, da je to zelo spretna poteza predsednika vlade, ki ima očitno tudi politično kilometrino, kar se tiče samoohranitvenega nagona."

Erjavec se sicer ni opredelil, ali bodo v DeSUS-u rebalans podprli, saj z njim še niso seznanjeni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.