DeSUS ne bo reševal karier poslancev

Foto: Žurnal24
Pokojnine. Minister Svetlik bo jutri DeSUS-u ponujal nov kompromis. Šlo naj bi za draginjski dodatek.
Oglej si celoten članek

Minister za delo Ivan Svetlik prihaja v torek v DeSUS (katere predstavnik v vladi je, op. p.) z novim predlogom pokojninskih zapletov. Ker naj bi šlo za draginjski dodatek, prvak DeSUS-a Karl Erjavec pravi, da ga sicer podpirajo, "ni pa to del sistemske rešitve. Kaže zgolj, da je kriza upokojence res prizadela".

Primerja jih z javnimi uslužbenci; če bi kriza tako prizadela tudi njih, bi najbrž vlada tudi njim ponujala draginjski dodatek.

O prestopih decembra
"Naše geslo je, da je čas za DeSUS, ni pa vsak za v DeSUS," je o napovedanih prestopih v DeSUS dejal Erjavec. O imenih ne želi govoriti, o možnih prestopih bodo odločali na izvršilnem odboru po 10. decembru.

Dodaja, da nekatere poslance po zadnjih javnomnenjskih merjenjih resno skrbi, kaj bo z njihovimi karierami, da pa jih DeSUS ne bo reševal.

Neuradno je slišati, da naj bi računsko sodišče pripravljalo okoljske revizije, zaradi katerih bi utegnila Erjavčeva usoda doleteti tudi naslednika Roka Žarnića. A predsednik računskega sodišča Igor Šoltes to zanika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.