Detekcija še ne deluje

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Lažni preplah. Mariborska občina še ne piše kazni za prekrškarje na semaforjih.
Oglej si celoten članek

Prehitre vožnje ali neupoštevanja rdeče luči še ne beležimo. Bele naprave, ki so vidne na nekaterih semaforjih, so radarske naprave, ki štejejo promet v krožišču in glede na število vozil menjujejo luč,” je pojasnil Uroš Kosi z občinskega sektorja za komunalo in promet.

Obveščeni bodo z znaki

Te dni je namreč zaokrožila elektronska pošta, da občina že meri hitrosti in upoštevanje rdeče luči na nekaterih semaforjih v Mariboru. “Ko bodo radarji nameščeni, bomo udeležence v prometu o izvajanju meritev obvestili s prometnimi znaki,” je dodal Kosi.

Kot smo že poročali, je Mestna občina Maribor sklenila pogodbo s podjetjem Iskra Sistemi, ki bo v štirih letih posodobilo dotrajan semaforski sistem v občini. Projekt je v celoti ocenjen na slabih 30 milijonov evrov, financirala pa ga bo družba Iskra Sistemi. Z novimi semaforji bo na nekaterih križiščih vzpostavljenih 23 sistemov za detekcijo hitrosti in vožnje v rdečo luč ter 40 sistemov samo za detekcijo vožnje v rdečo luč.

Redarji bodo pisali kazni

Večina denarja od plačanih prekrškov, v prvih šestih letih kar 92 odstotkov od zaračunane kazni za prekršek, se bo prek mestnega redarstva stekla na račun podjetja Iskra Sistemi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:13 4. Julij 2012.

    citat: "... štejejo promet v krožišču in glede na število vozil menjujejo luč"<br />Od kdaj v krožišču rabimo preklop luči …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.